Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

U mnie w aucie występuje już wiele razy wałkowany problem z przekaźnikami od centralnego zamka, to jest że drzwi nie odryglowują się, ale sygnał z pilota dociera (oświetlenie, kierunkowskazy aktywują się), - wcześniej te odryglowanie raz działo, a raz nie, teraz nie działa już w ogóle. Ryglowanie z pilota działa zawsze.

Oprócz tego problemu, zauważyłem że jest problem z funkcjami przycisku na konsoli środkowej - przycisk zarygluje wszystkie drzwi, ale nie odryglowuje ich - można je odryglować przez klamkę, czyli dwa razy trzeba naciskać by otworzyć drzwi. I tu z odryglowaniem nie ma i nie było sytuacji że raz działa, raz nie, auto nigdy się nie odryglowało z przycisku, mimo że z pilota odryglowanie wtedy działało. Zawsze przy naciskaniu przycisku w momencie próby odryglowania był słyszany dźwięk z okolic schowka na rękawiczki.

Bosh KTS pokazuje błąd - Centralka elektryczna 1.0 - kod błędu 29 - Zamek centralny: przekaźnik układu odryglowania.

Oprócz tego mam mały problem z szybami - zwykle jest tak, że wszystko działa prawidłowo, ale czasami nie działa pełne zamykanie szyby lewej - to jest drugi stopień przycisku - trzeba trzymać non stop żeby zamknąć. Pełne otwieranie po tej szybie działa zawsze, tak jak pełne zamykanie/otwieranie po drugiej stronie (tylnie ręczne).

1. Czy wymiana dwóch przekaźników w module komfortu od centralnego zamka rozwiąże również problem z nie działającym całkowicie wcześniej odryglowaniem z przycisku? Czy może od układu odryglowania z przycisku jest jeszcze jakiś dodatkowy przekaźnik, lub powód tego problemu jest inny?

2. Jeżeli wymiana przekaźników od centralnego nie pomoże, to jakie mogą być przyczyny nie działania otwierania z pilota?

3. Czy wymiana przekaźników od elektrycznych szyb w module komfortu rozwiąże ten mały problem z szybą?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekaźniki do wymiany lub cały moduł oraz do naprawy (ślizg) lub wymiany mechanizm szyby.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.