Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć.

Moje e87 118d odlicza kilometry do wymiany klocków (zostało jakieś 700). I tutaj mam pytanie. czy jak ten licznik dobije do 0 to mogę dalej jeździć? Klocki chciałem wymienić w sierpniu przy okazji wymiany oleju ale do tego czasu z powodu wyjazdu na wakacje zrobię, więcej km niż ma jeszcze licznik do serwisu. Pytam tutaj pod kątem takim czy np auto mi w jakiś awaryjny tryb nie wejdzie po dobiciu licznika do 0km i zatrzyma sie na trasie.

Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeździć i tyle . To szacunkowy przelicznik i przypomnienie . Pozatym jest czujnik zużycia w lewym przednim i lewym tylnym kole . One w miarę lepiej podpowiedzą kiedy już czas na wymianę . Z tym że może na przykład złapać zacisk z prawej i zetrą się szybciej . Z tym że to by było odczuwalne w czasie jazdy i hamowania .
Opublikowano
Jeździć i tyle . To szacunkowy przelicznik i przypomnienie . Pozatym jest czujnik zużycia w lewym przednim i lewym tylnym kole . One w miarę lepiej podpowiedzą kiedy już czas na wymianę . Z tym że może na przykład złapać zacisk z prawej i zetrą się szybciej . Z tym że to by było odczuwalne w czasie jazdy i hamowania .

Dzięki za konkretną odpowiedź. W takim razie w sierpniu zrobię olej i klocki a na razie URLOP!