Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Panowie i Panie poszukuje kilku konkretnych plików z wersji psdzdaty 47.5-49.1 czy posiada może ktoś pliki z tej bazy danych, byłbym wdzięczny. Chodzi konkretnie o btld_000018f6_001_009_001 oraz swfl_000018f7_001_009_007 potrzebuje ich do zaprogramowanie panelu klimatyzacji z wersji high. Czy byłby ktoś w stanie mi pomóc?

Pozdrawiam wszystkich

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cała PSDZDATA 49.0 jest http://chomikuj.pl/mlodzik1/BMW+PSdZdata/49.0+PSdZData+FULL

Ale jak obliczysz SVT i TAL w esys to na pewno znajdzie nowszy BTLD (botloader ) i nowszy SWFL z nowszej psdzdata nie musisz szukać poziomu integracji fabrycznej

, jeśli masz braki w danej wersji to poszukaj troche starszej ale całej , bywa że bmw obcina pliki więc warto mieć czasami trocheje wersji starszych psdzdata , zwłaszcza do starszych modeli F -serii

Opublikowano

Bardzo dziękuje za pomoc, spróbuje tak zrobić. Mam kilka różnych baz psdzdata i myślałem ze jak esys obliczy svt to potrzebuje dany sterownik przeprogramować danymi które wyświetla po obliczeniu. Spróbuje mu wrzucić nowsze pliki które mam obecnie na kompie i dam znać.

Jeszcze raz wielkie dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli użyjesz tej samej psdzdata co jest aktualny poziom integracji to nic nie zaprogramujesz, oblicza SVT i TAL tylko dla nowszych danych (chyba ze wymusisz edytując SVT_IST)

użyj nowszej PSDZDATA tylko całej nie lite najnowsza ma prawie 230GB , pamiętaj aby sprawdzić dane czy są obecne wszystkie pliki przed wciśnięciem START

nie zapomnij o zasilaniu i nie rób wszystkich sterowników w tej samej chwili (programowanie równoległe )