Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam z wyszukiwania był już taki temat ale został zamknięty. 2 dni temu wymieniłem olej na 5W40 Motula po przejechaniu 200 klm wyskoczyła mi adnotacja o niskim stanie oleju. Jeżeli czujnik jest uszkodzony a to wersja bez bagnetu N52 to co tu zrobić by go sprawdzić, pewnie trzeba spuścić olej świeży mało tego przed adnotacją dorzuciłem do oleju ceramizer co tu zrobić można do czystego pojemnika spuścić olej i zalać ponownie?
Opublikowano
odpowiedz prosta wymien czujnik :wink: jesli przy wymianie wlales 6,5 to on tam jest wiec ten tydzien do wymiany mozesz jezdzic :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Mam inne pytanie zrobiłem test na czujnik po pokazaniu się kontrolki oleju zgasiłem silnik doczekałem 5 min i kontrolka pojawiła się po 10 KLM. Co oznacza minimum ile to jest względem czujnika. To co dopisze to na to nic na razie nie mogę poradzić, kiedy lałem castrola 5W30 brał 1 liter na 1000 KLM w zależności od szybkości jazdy. Kiedy zalalem 5W40 po 500 klm chce już oleju czy gensciejszy może być szybciej spalany. Czy może zeczywiscie czujnik. Czy można za miast jego wstawić bagnet?.
Opublikowano
1l na tysiac km to bardzo duzo watpie zeby tyle spalal pewnie jest jakis wyciek do tego oliwa z castrola nie jest zbyt dobra pomysl nad czym w stylu millers liqui moly penrite zalej 6.5 wtedy napewno bedzie max i kontroluj to :wink: niestety najprostsze rozwiazania najlepsze bagnetem sprwdzisz poziom oliwy zaraz po zalaniu a w n52 musisz czekac az sie wyszytsko zadoptuje :roll:

Moje 730d==>

Opublikowano
No właśnie wymieniłem z 5W30 na 5W40 Motull 6.5 litra wlałem w sobotę tamtego tygodnia.Przejechalem 500 i krzyczy o olej, wycieku brak sprawdzałem wcześniej sucho od spodu. Nawet uszczelnilem korek wlewu przez niego wyciekał olej teraz nic i problem. Może to wina płukanki Linquid Mol.
Opublikowano
plukanka raczej tylko pomogla :wink: podlanczales moze kompa jakies bledy czujnika? nie to chyba nie pozostalo nic tylko dolac ze 3setki i sprawdzic czy poziom sie podniesie

Moje 730d==>

Opublikowano
Tak sprawdzałem błędy ale coś związane z czujnikiem nic. Dokładnie doleje oleju i będę sprawdzał. Mało tego jak w pierwszym poście dorzuciłem ceramizer to jeszcze bardziej powinno pomóc. Jak nie to tylko zbierać na pierścienie. :D