Skocz do zawartości

Kontrolki 4x4, ABS, poduszka i reczny + turkot po zgaszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Kontrolki zapalają sie w trakcie ruszania nie za każdym razem czasem podczas trasy nic sie nie zapala. Jak zgaszę auto słychać przez 1-2s turkot. Chciałbym sie dowiedzieć na co mogę sie szykować...czy wystarczy sama zębatka czy coś poważniejszego?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Powiem ci kolego że to chyba rozdzielacz ja miałem podobnie i kosztowało mię 3ty. Najlepiej jechać na diagnozę komputerową ja tak zrobiłem i to mi wykazało.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Rozdzielacz?

Nie mam wiedzy motoryzacyjnej, zatem zapytam ocb, bo z moich obserwacji:

kiedy samochód troche postoi, spadnie mu napięcie troche - nie wiem do ilu, ale dzieje sie to wyraźnie, gdy napięcie szacuję na ok 11v chyba

(nie mierzylem, ale zdarzylo mi sie to kilkadziesiat razy, zawsze w podobnych okolicznosciach)

Po uruchomieniu i w trakcie jazdy przez kilka(nascie) minut swieca sie kontrolki:

poduszka,

reczny

4x4 rzadziej

abs nie swieci sie

Moze to pomoze, ale, troche mnie kol. @Ryba30 zaniepokoił... Ja łączyłem to wyłacznie ze spadkiem napięcia po dłuższym - 7, 14 dni postoju. Mam tez duzo zabawek ktore drenowaly akumulator na postoju.