Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam wrażenie, że mój fotel kierowcy w wersji M Sport (skóra+alkantara) ma wyraźnie lepsze boczne trzymanie przy ostrym skręcie w lewo, niż w prawo.

Przy ostrym skręcie w prawo wylatuję w lewą stronę jak na kanapie. W drugą stronę tego nie czuję.

Może przez wyprofilowanie środkowej konsoli?

Macie podobne obserwacje, czy to może jakiś problem u mnie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tak FYI jakby kogoś interesowało to zauważyłem, że niektóre ustawienia podparcia lędźwiowego są jakby nierównomierne i odpowiadają właśnie za ten efekt. Tak jakby uwypuklenie podparcia w dolnej części fotela np. nieco bardziej działało po lewej stronie niż po prawej, możliwe że to jakaś wada, nie wiem czy w kazdym modelu tak jest
Opublikowano

po przeczytaniu tego tematu zrobiłem test i jeśli juz czuć różnicę to u mnie działa to w przeciwną stronę... tzn minimalnie gorsze trzymanie jest przy skręcie w lewo (gorzej trzyma prawa strona)..

możliwe, że to ma związek z regulacją podparcia lędzwiowego, ale tak długo zajęło mi znalezienie optymalnej pozycji, że nie zamierzam tego sprawdzać :twisted: