Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

w swoim 118d zaczął się odzywać dwumas, możecie mi powiedzieć jak długo mogę jeździć na uszkodzonym ?

objawy to:

gdy puszczam sprzęgło słychać tarcie/kołatanie ciężko opisać

- podczas jazdy przy prędkości powyżej 30 km nie słychać.

-nie trzęsie kokpitem ani całym samochodem

i czy dla mojego modelu :118d 143 km n47d20a na penwo ten zestaw będzie ok ?Zestaw sprzęgła LUK 600 0234 00

z góry dziękuję

Opublikowano

Kiepski pomysł żeby jeździć z rozwaloną dwumasą osobiście nie chciał bym żeby podczas jazdy mi się coś zablokowało kiedyś wymieniałem we fordzie dwumasę to cała ta pokrywa latała więc wydaję mi się że może coś zablokować. Więc osobiście odradzam ten pomysł. :nienie: :nienie: :nienie: :nienie: :nienie:

Co do jakiej dwumasy to nie podpowiem bo mam Benzynę ale na stronie: czescidobmw.pl można wpisać numer vin i ci pokaże jakie pasują do twojego auta .

Opublikowano

pytam tutaj ponieważ, dowiadywałem się w 4 sklepach internetowych, i 2 sklepy powiedziały że 600-0230-00 a kolejne dwa 600 0234 00

znów mechanik dwiedzial sie w hurtowni gdzie nie powiedzieli numeru części tylko cene 2400 ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakby co temat do zamnięcia:pasujący zestaw to :

600 0234 00

Pan ze skepu zajmujacy sie czesciami do BMW poleicł wymiane jeszcze :

- śrub docisku sprzęgła nr 21207548052 x6

- tylny uszczelniacz wału korbowego (tylny uszczelniacz silnika - od strony skrzyni biegów) nr 11147797490

-uszczelniacz wałka sprzęgłowego (przedni uszczelniacz skrzyni biegów - od strony silnika) nr 23128677738

-trzpienia kulistego łapy łożyska wyciskowego sprzęgła - 21511223328

- zaczepu sprężynowego łapy łożyska wyciskowego sprzęgła nr 21517570284