Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu świeci mi się check - Po podpięciu wychodzi błąd P0401.

Z tego co wiem, jest to błąd związany z EGREM.

Jeżeli ktoś z forum również miał taki błąd - to czy wyczyszczenie EGR wystarczy aby usunąć ten błąd, czy coś się po prostu tam zepsuło. Auto głównie jeździ po mieście, spadku mocy nie odczuwam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po tak szczegółowych informacjach to nawet nie wiadomo czy to diesel czy benzyna. Jakiego silnika dotyczy problem? Rok produkcji, bo się w dieslach zmieniały rozwiązania EGR. Poza tym kod błędu z czego odczytywałeś? P0401 kryje pod sobą kilka usterek EGR. Najlepiej błędy czytać czymś pod BMW.
Opublikowano
Diesel, 118D N47 143km, końcówka 2007.. Kurcze, sprawdzałem takim smiesznym urzadzeniem na bluetooth, próbowałem ogarnąć inpą we wlasnym zakresie, ale kabel nie chce się połączyć ze sterownikiem :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To wez to urzadzenie i zainstaluj sobie na telefonie z Androidem aplikację kolegi z forum BTOOL LITE. Ta wersja jest darmowa i odczyta błędy. Działa z interfejsami po BT, jak i po kablu z przejsciowka USB na gniazdo jakie masz w telefonie.