Skocz do zawartości

E46 320D 136 KM 2000r. - nie działa klakson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam użytkowników, mam problem ze swoim E46, mianowicie nie działa klakson. Zmieniłem taśmę w kierownicy, sprawdzałem prąd żarówką 12V przy wyjściu kostek na trąbki, zmieniłem też same trąbki. Jedyne co słychać po wciśnięciu klaksonu to tykanie w trąbkach i teraz odkryłem, że tykanie słychać w półce bezpieczników (5 i 55 sprawdzone, są całe). Wiecie panowie gdzie może leżeć problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W przekaźniku od klaksonu, jest za bezpiecznikami w schowku, to taki sam jak od pompy paliwa. Taśma na pewno jest ok? Kontrolki poduszki nie ma?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kontrolka od poduszek jest, ale nie na stałe. Gaśnie i zapala się zależnie od humoru. Wydaje mi się, że taśma jest okey. Zaraz pójdę grzebnąć do tego przekaźnika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W takiej sytuacji jest tylko jedna możliwość - mata zajętości fotela pasażera.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Miałeś rację, zamieniłem przekaźniki chwilowo miejscami i klakson działa jak należy. Będą mieć taki przekaźnik w sklepie samochodowym czy polować na niego na allegro? Okey, skoro wiesz czemu ta kontrolka miga to powiesz jak to można rozwiązać? I dzięki za poprzednią pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W motoryzacyjnym na miejscu wątpię. Naprawa maty przez prasowanie, emulator lub kodowanie, ale w ostatniej opcji łatwo uwalić sterownik w pierwszych rocznikach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL