Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e38 z 4.0d rok1999, auto ma poważny problem z migająca kontrolką ciśnienia oleju, auto było już na warsztacie i po zdjęciu miski mechanik stwierdził że smok nie jest zapchany ale pompa jest w złym stanie jakiś tryb koło zębate jest wytarte zużyte, przed demontażem podpięty był zegar do silnika i faktycznie ciśnienie spadało znacznie poniżej bara, kupiłem używkę pompę, po zamontowaniu auto chodziło że 3 godziny na warsztacie z zegarem było jeżdżone wszystko ok, gdy pokręciłem się nim dzień czasu znowu zaczęło migać...mechanik powiedział że to pewnie panewki na wale, byłem u drugiego to stwierdził że jeżeli od kupna auta zrobiłem już 15 tyś km to niemożliwe żeby była to panewka bo już by się rozleciała do tej pory.

Dodam że kontrolka miga dość rzadko i zdarza się to i na zimnym i na gorącym silniku, pomruga zazwyczaj kilka minut potem przestaje gdy zacznę dłużej jechać i potrafi nie odzywać się np. Przez 2tygodnie.

Ktoś miał podobny problem? Co jeszcze można sprawdzić?

• 2 tygodnie później...