Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym że gdy odpalam auto po całej nocy, lub dłuższym postoju silnik odpala z warkotem( grzechotem) problem po chwili sam mija, również jak ją odpale i dodam gazu to przy momencie dopuszczania gazu słychać grzechot, problem ustaje mniej więcej 30-60s, dodam również że rozrząd został wymieniony ponieważ takie były pierwsze podejrzenia, silnik 1.6 115km rok 2005.

Opublikowano
Mam ten sam silnik. Byłem u speca od BMW. Myślałem że to łańcuch i na to się umówiłem z nim. Ale on obejrzał łańcuch przez wlew oleju i mówi że jak nowy. Stwierdził, że zmienne fazy rozrządu są do wymiany. Wymienił Vanos ssący i wydechowy i zaczął chodź cichutko aż się zdziwiłem. A też tak mi "warczał"
Opublikowano

Tak, tylko na zimnym tak było.

Ja byłem u speców z Bukowia od BMW, koło Bierutowa. U mnie tak to wyglądało i taka była diagnoza. U Ciebie tego nie gwarantuje, ale nie wykluczam że to samo u mnie było.

Opublikowano
mam podobna sytuacje teraz ze swoim 118i , wlasnie mysalem ze niestety wymiana rozrzadu a mam tylko 145 tys:( ja mam przy zimnym tylko, przez chwile, pytalem mechanika wtedy sie wymiena caly rozrzad tak i tak :(