Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Proszę o pomoc. Mieszkam w UK . Przestało działać radio a w raz z radiem nie działa komputer pokładowy. Kiedy wracałem do domu po pracy wszystko działało muza leciała komp działał dojechałem do domu zgasiłem silnik i poszedłem do domu. Zona po jakichś 15 może 20 minutach wsiadła do auto odpaliła i dzwoni do mnie że nie działa radio i komp pokł. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i nic wszystkie są dobre. zdemontowałem radio i sprawdziłem kostkę radia próbnikiem , napięcie jest. Czy ktoś wie co może być nie tak.? Aha wcześniej zamontowałem w bagażniku subwoofer, Wzmacniacz, kondensator mocy. Radio nie ma wejscia na subwoofer. Sygnał dałem z tylnych głośników wszystko podłączyłem pod konwerter audio. A kabel sygnałowy co idzie do wzmacniacza podłączyłem do radia. Wszystko działało idealnie. I nagle przestało działać. Czy to może być przyczyną zepsucia się radia.?? Co mam teraz zrobić może wystarczy w radiu wymienić jakąś część.Szukałem radia na ebay ale nie wiem czy inne radio o innych numerach seryjnych będzie działać no i jak je zakodować. Moje numery seryjne to( 9290993-01) 09-12 Entry CB RFK. znalazłem radio o numerach( 9290989.) 07-12 ENTRY CB .Proszę o jakieś wskazówki. Bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Mam takie pytanie oczywiście nie wiem czy ktoś mi odpowie. W mojej Buni przestało działać radio i czy to jest awaria radia czy może moduł padł. ? Bo nie dosć że radio nie działa to i klima też, nawiew jest ale nie chłodzi czy to jest wszystko połączone ze sobą. No i nie wiem który moduł jest odpowiedzialny za sterowanie radiem ten z przodu czy ten w bagażniku. Dajcie jakie wskazówki to by pomogło. Bo szukam radia o tych samych numerach i nigdzie nie ma. Mam też listę zamienników ale i tych też nie ma. Znaczy są w salonie BMW cena to pięć tysięcy. Pomocy. Pozdrawiam