Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wiem ze podobne tematy znajdują się tutaj lecz w żadnym nie ma konkretnej odpowiedzi.a wiec problem w moim BMW f34 jest następujący. Z jednej strony climatronica leci ciepłe powietrze a z drugiej zimne dzieje się tak ok 15 min po tym jak jadę autem.bo na samym początku z oby dwóch leci ciepłe. Zauważyłem ze ze jak mam ustawiona ta sama temperaturę na climatronickach to z jeden leci typowe zimne a z drugiej bardzo ciepłe z tym ze jak przekręcę pokrętło climatronica na max grZanie 28 c to lewej strony gdzie leciało typowo zimne leci cieplejsze ale to napewno nie jest tak ciepłe jak z prawej.i dzieje się to co jakiś czas na zmianę stronami raz lewa strona nie dogrzewa powietrza raz prawa.Komputer nie pokazuje żadnych błędów klap sterujących. Wiem ze w tym modelu nie ma żadnych elektrozaworów sterujących klapami tylko obok nagrzewnicy jest elektryczny dogrzewacz powietrza ale co on może mieć wspólnego z moimi objawami. Już nie mam pomysłu co tu dalej nie chce mi się wierzyć ze mogło coś się zapchać w nagrEwnicy takie rzeczy nie dzieją się w aucie. Z przebiegiem 40 tys. Może ktoś już miał problem ze złym działaniem climatronica i może mi pomoże.czekam na wasze porady
Opublikowano
No w internetach ludzie piszą o takich akcjach przy 60 tys to i przy 40 może się coś stać. Zacznij od sprawdzenia czy nie jest zapowietrzone coś. Jeśli jest to może coś się w rurkach osadzać - to tak jak z korozją w rurach stalowych - rdzy nie będzie póki rura jest pełna, jak tylko się zapowietrzył to moment chwyta i pojawia się szlam.