Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Road Map EUROPE EAST Route 2020-2

http://chomikuj.pl/oliverek69/BMW+Road+Map+(Navigacja)/Road+Map+EUROPE+EAST+Route+2020-2

Road Map EUROPE WEST Route 2020-2

http://chomikuj.pl/oliverek69/BMW+Road+Map+(Navigacja)/Road+Map+EUROPE+WEST+Route+2020-2

WEST

Pełne pokrycie :

Andora, Belgia, Niemcy, Niemcy, Finlandia, Francja, Grecja , Gibraltar, Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Chorwacja, Liechtenstein, Luksemburg, Monako, Niederlande, Norwegen, Sterreich, Polska, Portugalia, San Marino, Slowakische Republik , Slowenien, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria , Czech Republik, Węgry , Państwo Vatykan .

Tylko główna sieć dróg:

Albanien, Rosja , Bosnien i Herzegowina, Bulgarien, Estland, Lettland, Litauen, Mazedonien, Moldawien, Czarnogóra, Rumunia , Serbien, Turcja i Ukraina.

EAST:

Pełne pokrycie:

Belgien, Bułgaria , Niemcy, Estonia, Finlandia, Grecja, Włochy, Chorwacja, Liechtenstein, Lettland, Litauen, Luksemburg, Niederlande, Norwegen, Sterreich, Polska, San Marino, Slowacja, Slowenien, Szwecja, Szwajcaria , Czech Republik, Węgry , Państwo Vatykan , Rosja .

Tylko główna sieć dróg:

Albanien, Andora, Bosnien i Herzegowina, Francja, Gibraltar, Wielka Brytania, Irlandia, Mazedonien, Moldawien, Monako, Czarnogóra, Portugalia i Hiszpania.

Opublikowano
Witam! Tylko ten chomik ? Innych linków niema? Pozdro!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Otwarty rok temu odcinek A1 za Częstochowę nadal nie istnieje w tej pseudo "nawigacji". Ostatnie tygodnie abonamentu i szczęście, że nie będzie mnie już kusić by aktualizować to badziewie. BMW mogło by ze spokojem porzucić swe "wysyłki" w tych aktualizacjach bo tylko marnotrawią swój i przede wszystkim nasz czas. Chyba nikt nie korzysta z tych rozwiązań jeżeli choćby darmowe mapy Google prześcigają ich o okrążenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie. Darowali by sobie wypuszczanie nowych systemów na rzecz zajęcia się aktualizowaniem. Komu zależy na ładniejszej mapie skoro i tak jest nieaktualna i wystarczy odpalić telefon :x przestałem na tym jeżdzić od czasu kiedy większość czasu śmigam polem. Zanim BMW doda drogę to nadaje się ona do remontu :D kompletny bez sens.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Trzeba zgłaszać drogi których nie ma lub są błędne. Można to zrobić na stronie Here
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kruk rozumiem jakieś drogi lokalne, że trzeba zgłaszać, ale S6 Szczecin-Koszalin? To jak nikt nie zgłosi to przez 10 lat jej nie będzie i polem będe jeździć? Według mnie to BMW powinno zależeć na tym, żeby kupujący był zadowolony. Skoro Here sobie nie radzi to niech zgada się z Google lub NaviExpert. Oni S6 mieli po tygodniu od otwarcia. Jedynie mogę obronić BMW tym, że VW tak samo sobie z aktualizacjami nie radzi. Jeżdze też Arteonem i tak samo wale polem :(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie wiem jak to działa ale te same mapy ma Audi i Mercedes. Nie wiem skąd biorą dane dróg ale wiem,że można zgłosić braki tak jak np. w mapach google.
Opublikowano
Nie wiem jak to działa ale te same mapy ma Audi i Mercedes. Nie wiem skąd biorą dane dróg ale wiem,że można zgłosić braki tak jak np. w mapach google.

Kolego, serio mam informować koncern z grubymi bankami koncie, kasujący jeszcze grubsza kasę za ich pół produkt, ze powstała AUTOSTRADA?! Ja mogę zgłosić ze dojazd do mojej posesji, 3 km w las nie już polną ścieżką, a właśnie został utwardzony ale nie coś takiego! Od 3 lat ten bubel nie pokazuje zjazdu obok mojego domu na DK86 z drogi wojewódzkiej, który jest tam od lat 70-tych i każe ciągnąć się przez pół miasta na około...

Często poruszam się z przyczepa kempingowa i zaufanie tej nawigacji może skończyć się dramatycznie. Nie raz ciągnąc przyczepę „nawigacja” BMW chciała mnie dosłownie wpuścić w maliny przy polnej ścieżce. Po 2 pierwszych wyjazdach nie korzystam z tej funkcji bo się po prostu boje, ze wjadę z kempingiem gdzieś, skąd już nie będę w stanie wyjechać.

I pewnie zaraz podniesie się lament, ze nawigacji nie można ufać etc. Oczywiście, tak, trzeba być czujnym, ale to co robi z nami pomocnik BMW to nawigacyjna jazda bez trzymanki w przepaść.

Przykre, ze jest to usługa płatna bo to tylko wzmaga kompromitacje BMW tej materii. A jak pomyśle, ze za Apple CarPlay mogący dać nam dostęp do innych DOBRYCH usług nawigacyjnych trzeba również płacić to rośnie we mnie wkurw...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Można nie zgłaszać i niech jest jak jest. Błędów map za 100 lat sami nie zmienią.

Ja osobiście zgłaszam i poprawiają więc w mojej okolicy łatwiej dojedziesz :)

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano