Skocz do zawartości

Skąd wziąć zestaw naprawczy zacisków przednich poza ASO ?? E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Kupiłem dwa zestawy naprawcze z tłoczkami kompletne do przodu, niestety główne uszczelki tłoczków mają grubość 10mm a w oryginale są 15mm, te które kupiłem są po pierwsze za krótkie gdy mocniej wcisnę pedał hamulca tłoczek może wylecieć z tej gumki bo również słabiej się rozciąga niż ten oryginał, poza tym w ogóle nie da się tego założyć (guma fatalnej jakości), zestawy kupiłem z firmy "frenkit" z tego co mi wiadomo jest jeszcze firma "autofren" produkująca w/w zestawy jeżeli chodzi o zamienniki. Są to jedyne dwie firmy które to produkują poza ASO. Jeden zacisk zrobiony doraznie, bardzo mi się grzało koło przez to, poskładany jeden zacisk na starych gumach (jedna pęknięta) przez co za jakiś czas będzie to samo, proszę Was może wiecie jaka firma jeszcze produkuje takie zestawy poza tymi dwoma, może jakiś zakład "gumowy" i dorobić ? średnica zewnętrzna tłoczka 41,9-42mm (tłoczki w jednym zacisku nowe poza gumami tak jak pisałem) W ASO cenę zaśpiewali taką że spadłem z fotela. Pozdrawiam i dziękuję za jaką kolwiek pomoc.