Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów z racji tego, że jestem nowym członkiem to wypada się przywitac ,więc witam.

Mam problem ze swoim f07 mianowicie rano gdy ja odpale silnik trzęsie się i nie równo pracuje przy trzymaniu wyższych obrotów jest ok do tego spaliny sa bardzo mocne tak jak czyscil by sie dpf.Kiedy silnik się rozgrzeje do 70 stopni wszystko wraca do normy i nie ma problemu z nierówna pracą.

Z tego co zrobiłem to :

Czyszczenie kolektora, wymieniony egr razem z chlodniczka spalin, nowy czujnik tmp. wody, wypalony dpf.

Ista nie pokazuje żadnych błędów.

Pomóżcie bo już brakuje mi pomysłów

Opublikowano
Jeżeli spaliny są gryzące to dwie rzeczy, albo DPF nie ogarnia albo wtryski i tutaj stawiałbym na któraś z tych rzeczy. Jaki przebieg?
Opublikowano
Spróbuj zdiagnozować czy to przepływała czy egr bo oba mogą dawać takie problemy. Możliwe że egr jest zacięty lub przepływała brudna. Chociaż bardziej mi wyglada na przeplywke. Spróbuj na początek odpiąć przeplywke i pojeździć na zimnym
Opublikowano

Dzięki jutro wypne przeplywke i zobaczę jak będzie chodzić.

Wiesz może jaki powinien być właściwy przepływ powietrza ? Dodam, że spalanie w mieście mam w granicach 14L myślę, że to bardzo dużo jak na ten silnik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.