Skocz do zawartości

[E46] 330CiA problem z czujnikiem poziomu płynu chłodniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, po wymianie zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego na taki jak szedł ori czyli BEHR HELLA tyle że bez znaczka BMW wraz z czujnikiem poziomu płynu który był przy zbiorniczku pojawił się problem, co jakiś czas zapala się kontrolka, założyłem stary i pali się cały czas. Od wymiany minęło 2 miesiące, płynu nie ubywa, układ odpowietrzony. Czy ktoś się z czymś takim spotkał?? czy to może być wina zbiorniczka wyrównawczego?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z reguły przełożenie starego czujnika załatwia temat, jak jesteś pewny, że powietrza nie ma i stan jest ok to reklamuj zbiornik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

miałem to samo w zbiorniczku behr nowym.U mnie zmiana czujnika na oe bmw pomogła tzn stary włożony.

PS zbiorniczki behr są made in china i z tego co się dowiedziałem nie ma jednoznacznej informacji już czy idą na 1 montaż do bmw a jak tak to może z innej fabryki,Niemcy itp

Wysłałem Ci pw odczytaj :roll:

Opublikowano
U mnie po włożeniu starego ori czujnika jest jeszcze gorzej bo kontrolka świeci się cały czas. Zamówiłem drugi czujnik Febi. Zbiorniczek wymieniałem 2 miesiące temu od razu zalałem nowy płyn chłodniczy... . Nie mogę już tego znaleźć ale widziałem zdjęcia czujnika z założonym czymś podobnym do rurki termokurczliwej niby to pomogło.