Skocz do zawartości

E91 2.0d 177 polift falowanie obrotów na rozgrzanym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zaraz po kupnie zauważyłem falowanie obrotów po rozgrzaniu silnika na biegu jałowym, po sprawdzeniu błędów na komputerze u elektromechanika (byl blad egr i 3 wtrysków) i odpieciu przepustnicy (przestaly falować)stwierdzil ze to ona. Wymieniłem na nowa i przez okolo 3 miesiace bylo ok. Problem wrócił dokładnie taki sam. Bylem u tego samego i innego na diagnostyce i błąd zaworu EGR i chlodniczki EGR (tu urwane było cięgno od tej poduszki/grzybka) i ponownie bledy wtrysków. Sprawdziliśmy numery i zgadzają sie z tym co w komputerze, wiec zaadoptowane. Wymieniłem chlodniczke z zaworem na używaną i to samo (obaj mowili ze to nie powód falowania, predzej wtryski). Ostatnio jadąc trasą, auto straciło totalnie moc, żadnego komunikatu. Akurat bylem w trasie wiec 15km dojechałem do kolegi i przesiadka w jego auto. Po 3 dniach odpaliłem moj, olej ok, zadnych komunikatów, wszystkie przewody ok. Zrobiłem 200km i chodzil normalnie, moc ok, oprocz falowania. Dzis odpielismy przepływomierz i falowanie znika, po podpięciu wraca. Czy wymieniac przeplywomierz czy dac wtryski do sprawdzenia? Inne pomysly? falowanie obrotów jest coraz gorsza i występuje tylko na rozgrzanym silniku na zimnym chodzi okej. Nie kopci.