Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , potrzebuje rady gdzie szukać przyczyny . Autkiem jechaliśmy do sklepu , podczas jazdy było słychać jakiś dziwny jakby szum co jakiś czas (wcześniej tego nie było ) . Ale dojechaliśmy bez problemu , nie było żadnych spadków mocy ani nic . Wracamy ze sklepu wsiadamy do auta i niespodzianka kręci i nie odpala . W aucie wymieniłem czujniki wałków rozrządu oraz czujnik wału korbowego . Iskra jest , ale nie odpala nawet po nalaniu paliwa bezpośrednio do cylindrów . Pompy paliwa wgl nie słychać po przekręceniu na zapłon , bezpiecznik sprawdzony od pompy paliwowej , na pycha tez nie zapali . Gdzie jeszcze można szukać przyczyny ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziwnie, że nie słychać pompy paliwa, mimo wszystko do sprawdzenia, ale obstawiam rozrząd. Sprawdź błędy, czujniki wymienione w ciemno po awarii czy wcześniej? Jakich firm?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ale mozliwe jest to zeby jechał normalnie do samego końca gdyby rozrzad przeskoczył ? Na kompie wyszła adaptacja mieszanki oraz zmienne wzniosy zaworów ( dlatego wymieniłem czujniki ) firma febi . Dodam ze przy próbie krecenia słychać jakies cykanie pod schowkiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To tam jest przekaźnik pompy paliwa, zamień go z tym od klaksonu, są takie same. Możliwe, że to jest przyczyną, z czujnikami febi bywa różnie, szczególnie położenia wału, ale najpierw sprawdź przekaźnik a później włącz test 7.2 w ukrytym menu i obserwuj czy jest ruch prędkości obrotowej silnika podczas rozruchu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.