Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, jestem nowy na forum. Posiadam E91 320d M47N2 163HP 2006r, manual i ma ona aktualnie ok. 373k km przebiegu, mam zamiar zrobić chiptuning. Czy przy tym przebiegu jest to bezpieczne? Z autem nic poważnego się nie dzieje, ostatnio wymieniłem świece żarowe i silnikowo jest elegancko, nie bierze zbytnio oleju, nie kopci ma moc. Auto aktualnie jest bez DPF i katów, klapki z kolektora wyrzucałem sam a wydech poprzedni właściciel robił. Chciałbym osiągnąć ok. 190-200hp i minimum te 400NM. Myślicie ,że to bezpieczne przy tym przebiegu? Sporo jeżdżę po autostradach i jeszcze by się troche zapasu mocy przydało :lol: rocznie robie ok. 25-35k km. Kupiłem ją jak miała 360k km i przez te 13k km żadnej poważnej awarii, oprócz tego że teraz mam rozszczelnioną chłodnice ale jutro wymiana :8)
Opublikowano
Mam w swoim 352 tys zrobione na 230km i 480nm i nic się nie dzieje. Wymieniać tylko olej co max 10 tys i zero problemów