Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

postanowiłem czasowo wyłączyć systemy ESP, ABS oraz przedni napęd w F32 poprzez wyjęcie bezpiecznika nr 32. Deska rozdzielcza świeciła się jak choinka, po włożeniu na swoje miejsce wszystko wróciło do normy.

Zastanawiam się jednak czy kody błędów nie zostały zapisane w komputerze i czy przy wizycie w ASO będzie to widoczne.

Sprawa jest o tyle istotna że jeśli ASO zarzuci ingerencję w działanie bezpiecznika nr 32 to przy awarii skrzyni rozdzielczej mogą odmówić naprawy na gwarancji (przy wyłączonym bezpieczniku nie ma smarowania, a występuje tarcie ponieważ samo wyjęcie bezpiecznika nie rozprzęgli skrzyni).

Słyszałem że kody błędów są przesyłam przez Connected Drive do chmury. Czy ktoś mógłby rozwinąć temat?

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błędy oczywiście będą zapisane, w wielu sterownikach , ale co za problem skasuj błędy i po fakcie ,

co do przesyłania błędów to nie słyszałem o tym,

a bezpiecznik zawsze może się spalić nawet z powodu wady fabrycznej bezpiecznika , po to jest ten bezpiecznik aby się spalił przy zwarciu ,

a nie zniszczył elektroniki dsc