Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry fani BMW. Moj problem jast taki. Podczas jazdy szarpie mi podczas przyspieszania ok.1500 obrotów. Wyswietla mi się kontrolka trakcji. Gdy ją wyłączyłem auto jedzie bez szarpania. Po jakimś czasie pojawiła mi się kontrolka ABS i recznego.Jaki może być tego powód. Byłem już u mechanika i okazało się że koronki od abs były lekko skorodowane. Wyczyscili mi je i wyglądają na ok.Gdy jadę z wyłączona kontrolą trakcji wyswietla mi się jak wspomniałem konrolka abs i ręczny.

Jaki może być tego powód.Z góry dziękuję za informację.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Coś masz nie tak jednak z tą koronką albo z samym czujnikiem.
Opublikowano
Też tak sobie pomyślałem..Zapomnialem wspomnieć ze byłem już u jednego mech. ale nie mogli jej zdjąć,bo tak się przypiekla.Tylko mi przeczyscili.W przyszłym tygodniu umówiłem się u drugiego.Moze oni je zdejma.Wtedy okaże się czy to koronka czy czujnik.Metoda prób i błędów. Dzięki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie to jak się już z tym pierdyczą to kup koronkę, starą niech zmasakrują a nową założą. Jak myślisz ile po czyszczeniu zajmie koronce ponowne zardzewienie?

dodatkowo rdza na koronce uszkadza często czujnik ABS.