Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam E30 rocznik 1986 (eta). Szyberdach klekocze na wybojach, coś tam z jednej strony się obluzowało / ułamało / poluzowało / odkręciło. Jak się odsunie szyber trochę do tyłu to czuć że z prawej jest sztywny a z lewej chodzi trochę w górę i w dół. W związku z tym zasadnicze pytanie, jak to naprawić?

Patrzyłem w takim manualu do naprawy (do E30 M3) jak się rozmontowuje ten szyberdach i wygląda na to że żeby mieć dostęp do śrubek trzeba odkleić podsufitkę na przedzie szyberdachu. Stąd drugie pytanie, czym ją później przykleić?

Pozdrowienia

Foxtrot

Opublikowano
niestety w e38 mam to samo na nierownosciach cos klekocze... :cry2: :cry2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Witam

Patrzyłem w takim manualu do naprawy (do E30 M3) jak się rozmontowuje ten szyberdach i wygląda na to że żeby mieć dostęp do śrubek trzeba odkleić podsufitkę na przedzie szyberdachu. Stąd drugie pytanie, czym ją później przykleić?

Tapicerka przymocowana jest do szyberdachu na "zatrzaskach", nic nie trzeba kleić :wink: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Witam

Silniki klekoca ,szyberki klekoca,normalnie zabic sie mozna :P

Masz napewno odkrecone sruby od szyberka i prowadnicy.

Tak jak kolega napisal zdejmij podsufitke szybarka i zobacz.

Posufitka z przodu na zaciski a ztylu na haczyki zaczepiona na dwoch bolcach po boku szyberka.

pozdrawiam