Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwróciliście może uwagę, czy zamykanie drzwi wymaga w nowym aucie większej siły, niż w autach lekko dotartych?

Mam z tym problem i nie wiem czy jechać do serwisu na regulację, czy jeszcze poczekać. W autach na salonie, w demówkach etc drzwi w G20 zamykają się bardzo elegancko, lekko niemal pod własnym ciężarem. U mnie drzwi wymagają zdecydowanie większego trzaśnięcia, do tego stopnia że jak wsiadam to często muszę z wewnątrz "poprawić", żeby drzwi się domknęły. Drzwi są dobrze spasowane, więc to nie jest kwestia regulacji zawiasów, co najwyżej zamka.

Nie wiem czy dać temu trochę czasu i może się wyrobi czy te zamki mają jakąś regulację? Nie chcę też walić tymi drzwiami bez potrzeby... tym bardziej, że dotyczy to wszystkich drzwi w tym samym stopniu, nie tylko jednych np. od kierowcy.

Opublikowano
W tym modelu to normalne, już wcześniej inni zwracali na to uwagę. U mnie przy przebiegu ponad 7 tys km drzwi od kierowcy zamykają się łatwiej od pozostałych (są najczęściej używane).
Opublikowano
Też to zauważyłem. Są z kolei bardzo lekkie, a skoro mają niższą masę to trzeba nadać większego pędu ;)