Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem w moim e90. Mianowicie swieci kontrolka poduchy i pasy, na kompie blad maty. Dwie próby wykodowania u dwóch rożnych ludzi programem ncs zakończone nie powodzeniem. Niestety, zalezy mi na czasie bo ze wzgledu na świecąca poduszke auto nie przeszło przeglądu. A wiec do sedna. Jeden z kodujacych stwierdził ze problemem moze byc uszlodzony modul Frm, nie pokazuje żadnego bledu związanego z tym modułem, a w aucie wszystko dziala. Jak myślicie, czy emulator z tej aukcji https://allegro.pl/oferta/emulator-maty-mata-bmw-3-e90-e91-e92-e93-wtyczka-5115508899?utm_medium=app_share&utm_source=facebook bedzie dziala. Czy używa ktos takiego rozwiązania ?

I czy jeżeli faktycznie uszkodzony jest moduł to rozwiązanie zadziała.?

Opublikowano
byłeś i jakiegoś debila lub dwóch bo w frm nie koduje się poduszek i tam nie są wyświetlane żadne błędy z poduszkami. Jeżeli sobie nie poradzili z wykodowaniem to nie jeździj nigdy więcej do nich. Kup emulator chociaż to troche cygańskie rozwiązanie i lepiej jest wymienić matę. Tapicer Ci weźmie za robote 100zł max (mnie wziął 50zł tylko dałem mu już samo siedzisko) + mata nowa
Opublikowano
Oki. Dzieki rozumiem. Czyli jesli ten modul nie ma wplywu na mate czyli emulator bedzie dzialal. Dziekuje rozwiales moje watpliwosci :) kupie emulator bo puki co zależy mi na czasie. Później ewentualnie bede kombinowal z mata. Dziękuję. Wydaje mi sie ze mozna zamknąć temat. :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Hej , zadziałało Ci z emulatorem? Podobno trzeba podłączyć z zakodować. Ja podłączyłem i teraz komp ma stałe sygnał, że ktoś tam siedzi i mi świeci mi że pas nie jest zapiety. Nie wiem jak to zakodować, nam interface WOW! (Aliexpress). Czy ktoś to robił? Bo wydaje mi się że wszystko błędy skadowalem, ale dalej stałe świeci kontrolka żeby zapiąć pas.
Opublikowano
Tak skasowanie błędu było konieczne. Jeśli masz sam emulator maty, komputer widzi jakby ktoś stale siedział na fotelu, a pas był nie za pięty. Jeśli masz emulator maty plus zapinki pasa wtedy komputer widzi jakby ktoś siedział na fotelu i miał za pięty pas. :) jeśli nie podłączałes nic do małej kostki z tyłu fotela to zapewnie masz emulator tylko maty. Ja mam taki jak podałem w linku w pierwszym poście i wszystko jest w porządku :)