Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od jakiegoś czasu borykam się z problemem podczas jazdy na gazie.

Jakiś czas temu auto po przełaczeniu na gaz jechalo okej ale gdy tylko wcisnalem sprzegło i obroty spadaly ponizej 1000 auto gasło . Wstawilem do mechanika okazalo sie ze jest do wymiany 1 z cewek i obie listwy . Po odebraniu od mechanika bylem zadowolony auto śmigało jak trzeba ale cos zaczelo mi tutaj nie grac, a wlasciwie czemu podczas jazdy na gazie wskazowka od benzyny spada (tak jakby chodzila na benzynie) . Podjechalem do gazownia okazalo wie ze 3 cylindry chodzily na gazie 3 na benzynie . Okej z tydzien bylo dobrze auto na gazie czy na benzynie nie robiło różnicy . No i po tygodniu stało się to:

Po krótce, wsiadam rano odpalam auto, auto rozgrzewa się do 30°C (podczas jazdy) przełącza się na gaz no i zaczyna się tragedia, szarpie nie ma siły się rozpędzić, brakuje mocy, gdy zatrzymam się auto ma około 0,5 tyś (lekko faluje ale uspokaja sie) obrotów i trzęsie budą . Dopiero w granichac 75°C - 90°C auto na gazie chodzi jak należy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Instalacja na gwarancji? Jak tak to jedź tam gdzie montowali, jak nie to do kogoś kto ma pojęcie, nie do pierwszego lepszego warsztatu lpg, 90% nie powinno funkcjonować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Gaz był zakładany w 2014 roku w Warszawie przez poprzedniego właściciela . Dziwi mnie czemu powyżej 75°C działa wszystko tak jak powinno, żadnych szarpań, spadków osiągów, falowania.

Wymieniłem dziś świece z 4 elektrodowych które mi zamontowano na wymianie na 1elektrodowe. Żadnych popraw ..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To masz duże pole manewru, większość to partacze i nie mają pojęcia o wystrojeniu auta, jak nie znasz nikogo dobrego w okolicy to szukaj informacji ma lpg forum, tam na pewno coś znajdziesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.