Skocz do zawartości

BMW E39 523i 1999 touring czasowy brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim bmw E39 523i 1999 touring z gazem a mianowicie jak odpalę go po nocy i zanim się nagrzeje jest ok ma moc wszystko fajnie jednak jak złapie jakąś temperaturę ok 40-60 stopni nagły brak mocy tzn. wolno się wkręca, 100 na desce to max,dziwna praca silnika jakby na 5 garów chodził,i wtedy muszę go zgasić i odpalić jeszcze raz i jest ok. tylko po paru czasem parunastu km problem wraca i znów trzeba gasić.Wszystkie świece jak i cewki wymieniłem i dalej to samo.po podłączeniu do kompa są korekcje na 1,3,5 cylindrze do około 2. oraz błędy od sondy na banku 1 i 2 (chyba te za katem ) też na inpie zauważyłem że właśnie 2 sondy nie zawsze działają (włączają się po chwili i znikają losowo)

czy to może mieć coś wspólnego z tym brakiem mocy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wklej te błędy oraz rozgrzej silnik, wolne obroty i nagraj pracę sond, korekty paliwowe (te dwie zakładki 20 sekund, dodaj gazu i znowu 20 sekund na wolnych) i masę powietrza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wczoraj trochę się pobawiłem przy bmw i z ciekawości odpiąłem wtyczkę od przepływomierza i jak ręką odjął moc jest zawsze nie muszę już gasić żeby wróciła.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uprzedzam, że to nie zawsze oznacza usterkę przepływomierza, trzeba ocenić to co podałem oraz masę powietrza po rozgrzaniu na wolnych obrotach oraz pod koniec skali obrotomierza na 3 biegu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.