Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Dawno temu po zakupie swojej e36 wymieniłem fotele i cały środek. Nowe fotele maja kostki na grzane maty, a więc poszukałem trochę na olx i znalazłem do niej wiązkę. Dzisiaj podjechałem kupiłem i jutro chciałbym zabrać się do montażu stąd mam kilka pytań. Wtyczki pasują pp, a więc z tym powinienem sobie poradzić.Jednak każda z wtyczek posiada brązowy kabelek jak domyślam się masę. Jeżeli wepnę ją w śrubę od szyny fotela będzie dobrze? Każda z tych wtyczek ma brązowy, a więc każda wtyczka musi mieć masę? Od przełączników też idą przewody masowe, a więc tutaj nie ma problemu i coś znajdę. Następnie zmostkowane trzy przewody zasilające w jeden i ten jeden muszą wpiąć gdzieś pod napięcie. Pytanie czy w kolumnie kierowniczej znajdę miejsce gdzie by to zrobić? I na końcu pytanie o przewód szaro brązowy... Roumiem, że to też masa trzeba ją zmostkować i gdzieś się wpiąć?

Jestem słaby z elektryki, a więc jeżeli ktoś już to proszę o pomoc. Gość który to wymontował powiedział, że nie pamięta jak to było i on tylko wyciąga graty. ale ze było wpięte wszystko w skrzynkę z bezpiecznikami :/

Pozdrawiam i wesołych świąt :)