Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,to mój pierwszy post także przepraszam jeśli wybrałem zły dział. Chciałbym zacząć przygodę z kodowaniem na początek ograniczam sie tylko do bmw. Głównie chodzi mi o podstawowe rzeczy jak kodowanie poduszek powietrznych, usuwanie z komputera EGR czy klap wirowych kolektora, poza tym w późniejszym czasie myśle o lekkim modzeniu map silnika - mam e46 które spisałem na straty, chciałbym wyciągnąć z niego troszke więcej mocy, a jak silnik wyleci w kosmos to też nie będe po nim płakał. Pytanie jakiego sprzętu i oprogramowania potrzebuje żeby wgl. ruszyć z tematem. Na razie mam Delphi ds150E. Wystarczy czy musze kupić coś innego żeby obsługiwać inpe czy vcds a? Grupa docelowa to bmw 1995-2010. Licze na konkretne porady jaki tester czy programator kupić na początek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, że temat został założony dla żartu, bo nie wyobrażam sobie, że takie coś może napisać osoba, która chce się tym zająć nawet hobbystycznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem, że temat został założony dla żartu, bo nie wyobrażam sobie, że takie coś może napisać osoba, która chce się tym zająć nawet hobbystycznie.

Dokładnie o to mi i chodzilo. Strzal w dziesiątkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O jej jest w dziale gdzie wszystko jest na temat kodowania , programowania , diagnozowania , a on nie wie od czego zacząć :D

polecam przeczytać cały dział diagnoza komputerowa i już się dowiesz :idea: :D :D :D