Skocz do zawartości

uszkodzony przepływomierz E39 525 TDS.Czy można jezdzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zepsuł mi sie przepływomierz w E 39 2500 TDS.(podczas przyspieszania dławił się :twisted: )

Warsztat w którym robie swoje auto odłączył kable i powiedział że mogę śmiało jeżdźić(może troche więcej palić i osiągi mogą być gorsze-CO CZUJE :roll: )

Proszę o opinię, czy można tak jeździć?.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc,

Opublikowano

Można! Śmiało i bez obaw, z odłączoną przepływką silnik przechodzi w tryb awaryjny, troszke gorzej jeździ, pali też troszke więcej, komputer po prostu nie uwzględnia przepływomierzy i przelewa. Sam u siebie jeżdże z dwoma poodłączanymi i jakoś to jest, tylko że ja mam inny problem i za bardzo nie wiadomo co to jest - jeździ gorzej z przypiętymi (obydwie sprawne) :mad2: .

Ps: jak będziesz chciał zmienić to nie kupuj używanej tylko nówke w Boschu, jest tańsza niż w serwisie bo nie ma do niej dodatkowo tego kawałka rury ze znaczekiem BMW którego wymieniać stanowczo nie trzeba. Pozdrawiam!