Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem.

z 4 miesiace temu wymieniałem klocki z przodu i z tyłu z Textar na stare tarcze oryginalne tak mi się wydaje.

z 3 tygodnie temu zmieniłem przednie tarcze na TRW, klocki zostawiłem te sam z Textera bo na nich raptem miałem przejechane z 5000km.

i od razu wymieniłem na nowy płyn hamulcowy z Textera dot4 oczywiście odpowietrzone cały układ ...

- oczywiście wszystko wyczyściłem, wszystko co trzeba przesmarowałem, tłoczki są czyste bo ostatnim razem wymieniałem gumki

- od tego czasu mam wrażenie że minimalnie ocierają klocki o tarcze i grzeją się do temperatury że nie można ich dotknąć ale to też nie za każdym razem ...

pojeździłem parę dni z myślą jak piszą inni że jedno do drugiego musi się dopasować ... ale to i tak jak było tak jest że są gorące ...

wcześniej jak miałem na starych tarczach tego problemu nie było ...

zrozumiał bym że problem byłby z jednym kołem a tu z dwoma przednimi tak się dzieje i to naraz ...

miał ktoś podobny problem gdzie może być przyczyna ?

czy też może coś już nie tak z tymi przednimi blaszkami co się zakłada dla stabilizacji zacisku ...?

Dzięki za sugestie