Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Wiem że marka samochodu nie pasuje do forum ale z racji tego że Mini należy do BMW to pomyślałem że możecie pomóc. W razie czego proszę moderację o przeniesienie tematu i z góry dziękuję. Wczoraj po po wejściu do auta wyświetlił mi się taki oto komunikat. ktoś może wie z czym to się je i jak to naprawić. Załączam zdjęcie

Pozdrawiam

https://drive.google.com/open?id=18aOzM_dl-XMgMe12m46qU2f8g2bp81Vo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest komunikat że nie przełączyłeś skrzyni biegów na "P" przed wyłączeniem silnika i została ona na pozycji "N"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem że po zaparkowaniu samochodu przełączasz skrzynie na P zanim wyłączysz silnik ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy będziesz w stanie przepchnąć samochód po wyłączeniu silnika i ukazaniu się tego komunikatu, to pozwoli ocenić czy skrzynia fizycznie jest na P czy nie jest. Pasuje też sprawdzić błędy kompem.
Opublikowano

Siema

Wszystko sprawdziłem gdy skrzynia jest na P nie da się przepchnac auta. Musze jeszcze podłączyć kompa wiem może gdzie można to zrobić w Warszawie.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Więc być może to jakiś czujnik od pozycji biegu ale to trzeba odczytać błędy.

Tu masz speca od BMW:

Krzysztof Seweryn

ul. Żyzna 2

03-613 Warszawa

woj. mazowieckie

tel. 606 536 527