Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z moim bmw, zaczęło się od regeneracji turbiny, która żeby mieć pełną moc musiała zostać skonfigurowana, przed konfiguracją jeździłem autem za pozwoleniem mechanika. Po jakimś czasie podczas jazdy obroty zaczęły skakać i auto gasło, okazało się ze do roboty był jeszcze filtr dpf i egr. Mimo to podczas hamowania i stania na przykład na światłach obroty skakały i auto wypuszczało chmurę dymu, podczas jazdy problem znikał. Według mechanika problemem był przepływomierz którego czujnik pokazywał cały czas temp -40 stopni. Wymieniłem przepływomierz obroty przestały skakać. Po dwóch dniach od wymiany gdy odpaliłem auto nie miałem kompletnie mocy max 20 km/h przy wciśniętym na maksa pedale gazu. Po zgaszeniu auta moc została odzyskana z tym że auto przysłowiowo muli do około 1600 obrotów i potem odzyskuje pełną moc. Nie mam pojęcia co może być powodem. Z góry dziękuje za pomoc i poradę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zmień mechanika i zacznij od diagnozy komputerowej bo niedługo wymienisz wszystko

p.s. po wymianie przepływomierza była kasowana jego adaptacja?