Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej Panowie,

co powiecie o tej E70,

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x5-e70-40d-306km-m-pakiet-2-kpl-kol-serwis-aso-2-wlasciciel-fv-vat-ID6CsMAz.html

Przejechane ma niewiele jak na ten rocznik, fajnie wyposażona, wydaje się solidny. Napisane, że krajowy, ale z carfaxu wynika że pierwsza rejestracja za granicą...poza tym na tablicy kontrolek jakiś błąd jest pokazany to do sprawdzenia...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Instrukcje w języku Arabskim...
Opublikowano
Czyli prawdopodobnie przyjechał z bliskiego wschodu. A jesteście w stanie sprawdzić jego historię ? Ciekawe czy one na te rynki są robione inaczej...
Opublikowano
Dzięki, właśnie to widziałem, nie mam wykupionego raportu i nie wiem dokładnie o co chodziło ale zapytam o to kiedy zadzwonię do właściciela.
Opublikowano

Hej,

To ja go sprawdzałem - nawet wziąłem go do ASO ( jakieś 1,5 miesiąca temu )

Właściciel bezproblemowy, wszystko opisywał mniej więcej tak jak faktycznie było ( auto pochodzi ponoć od jego znajomego który był obcokrajowcem ale mieszkał/pracował u nas - stad zamieszenia z papierami )

Jeśli chodzi o stan samochodu - wyszło parę pierdółek w zawieszeniu, jakiś drobny wyciek z okolicy jednej turbiny, również jakiś mały luz na wale. Jeśli chodzi o bezwypadkowość auto miało malowania ale to nic poważnego i było robione w ASO ( z tego co pamiętam ). Pracownik Aso stwierdził iż samochód wymaga paru napraw ale ogólnie jest wart zainteresowania - trzeba pamiętać że to już leciwe auta i pakiet startowy przy takim samochodzie na poziomie 5-10 k to nic nadzwyczajnego ( oczywiście poza ASO )

Czemu go więc nie kupiłem ? - Ilość tych pierdółek trochę mnie zniechęciła, co więcej trafił się akurat model trochę droższy ale z lepszym wyposażeniem ( HUD,Wentylacja, dynamic drive itd.) natomiast również pochłonął sporo pieniędzy na start :)

Gdyby akurat nie trafiła się wyżej wymieniona oferta pewnie ponegocjonwał bym i kupił ten samochód :)

Także powodzenia w zakupie tej lub innej sztuki !

Opublikowano

Łał, dzięki Furner90 za info. Bardzo pomogłeś !

Co do pakietu startowego to pełna zgoda, mam trochę starsze E70 i na dzień dobry 8 tys poszło (akumulator, oleje, filtry, cewki zapłonowe - niespodziewanie jedna padła to trzeba było 6 nowych kupić, hamulce [klocki plus tarcze - gruba kasa bo na oryginalnych częściach], poduszka silnika plus mały upgrade z własnej inicjatywy ) ale z tym się liczę i nie płaczę, wiem co kupuję no i teraz cieszę się jazdą.

By the way znalazłem ciekawszą ofertę i tego też sobie odpuszczę, jeszcze raz dzięki za info. Pewnie nie jedna osoba skorzysta.