Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam auto bmw e90 ostatnimi czasy robiłem remont silnika gdyż panewka zaczęła stukać remont robiony w BMW Lipsko Maziarze nieautoryzowanym serwisie i po odebraniuo co mnie zdziwiło olej zmieniony od razu na 10W40 (poprzednio jeździł na 5W30) no ale spoko mówią żeby jeździć na tym oleju.

(Pierwsze incydenty miały miejsce około tygodnia może 2 tygodni od odebrania auta a mianowicie po odpaleniu na zimnym silniku delikatne drgania i przebieranie (co nadal się utrzymuje). Więc zadzwoniłem do nich a oni mi na to że oni zrobili remont silnika i że pewnie to jakiś podzespół lub coś innego jest nie ok...... i już w tym miejscu byłem zdziwiony no ale dobra pojeździłem trochę po tygodniu trochę mu wstawiłem na rozgrzanym w pełni silniku i ku mojemu zdziwieniu zaczął migać check i strasznie przebierał więc dojechałem do domu sprawdziłem okazało się że wypadanie zapłonu na 4 cyl, więc podmieniłem cewkę 1 z 4 i czekałem czy znowu wskoczy check ale nic od tamtego czasu się nie dzieje poza tym przebieraniem czasami po odpaleniu Zaznaczam iż to wszytko na benzynie )

A teraz przejdę do gazu gaz założyłem jakieś 2-3 tyś zanim zrobiłem remont silnika przejdę od razu do tego co jest obecnie bo reszta jest nie istotna. Obecnie na gazie wydaję mi się że nie ma tyle mocy ile powinno mieć przynajmniej na niższych obrotach i wywala check którego bym się chciał pozbyć i tu pytanie do posiadaczy takiego auta czy też im wywala check czy jedak warto pojeździć jeszcze kilka razy do tego gazownika na regulację, a może problem nadal leży w silniku gdyż jak pisałem przebiera czasami delikatnie na ssaniu NA BENZYNIE.

Opublikowano
Jaka ta instalacja gazowa? Ja z tym silnikiem tylko że manualu zrobiłem 180k km na BRC. Dobrze zestrojona nie ma prawa wywalać błędów ani powodować osłabienia auta. Co to znaczy że auto "przebiera"