Skocz do zawartości

320D 150KM wtryski - regeneracja czy używa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam wszystkie 4 wtryski do wymiany, bo oddałem je do warsztatu, który zajmuje się regeneracja i tam tak stwierdzili po sprawdzeniu. Pytanie mam takie jak w tytule wątku regenerowac czy wziąć dobre używki? Za regenerację jednego powiedzieli 550zl na oryginalnych częściach bosha. Trochę drogi interes, tym bardziej że liczyłem na cenę Maks 300zl za jeden. Co o tym myślicie? Auta na razie nie planuje sprzedawać ale ta cena trochę mnie odstrasza. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena normalna jak za regenerację, więc musisz podjąć decyzję czy chcesz ryzykować kupując 4 szt. używane za ok 1000,-. Ja to zawsze zastanawiam się jak to się dzieje, że w 95% przypadków gdy oddaje się wtryskiwacze do sprawdzenia to wszystkie są złomem :wink: kolejna kwestia to opinie i umiejętności warsztatu, który to sprawdzał, ponieważ nie raz miałem kontakt z autem, które miało regenerowane wtryskiwacze i albo było to źle zrobione albo wcale..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdzałem te wtryski testem przelewowym i faktycznie wszystkie dawały ponad normę. Kiedyś, na początku jak kupiłem auto jakieś 5lat temu to wymieniłem też 2 wtryski właśnie na używki i nie było z nimi żadnego problemu. Warsztat wydaje się być dobry, bo opinie są pozytywne no i dają gwarancję chyba na 2 lata. Może uda mi się dostać te używki, a jak nie to będzie trzeba tam oddac. Chyba takie rozwiązanie wybiorę :)