Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Posiadam BMW X E70 207 rok. Nie jestem specem dlatego pytam. Jak i czy można zrobić zamykanie szyb i składanie lusterek poprzez zamykanie kluczykiem samochodu. Mam coś takiego w X3 . Przy zamykaniu auta zamykają się szyby przy przytrzymaniu dłuższym przycisku na pilocie. W x5 trzymam przycisk na pilocie od zamykania ale szyby się nie zamykają i lusterka nie składają. Jak można tą funkcję uruchomić. Szukałem na YouTube i czytałem instrukcje ale nic nie znalazłem.I pytanie co do przycisków pod lusterkiem by zaprogramować pilot np. od garażu. Zresetowałem lusterko poprzez trzymanie przez 20 sek przycisku 1 i 3. Potem trzymałem przycisk 1 i równocześnie przycisk pilota od bramy garażowej. Niestety nie mogę zaprogramować pilota od bramy. Może robię coś nie tak . Auto jest ze stanów. Możliwe że pilot od garażu działa na innych falach niż ten w aucie? Może ktoś pomoże ?
Opublikowano
A szyby masz zaprogramowane (np po odłączeniu akumulatora-wszystkie szyby na doł i przytrzymać, a poźniej do góry i przytrzymać). Jeśli to masz, to trzeba zakodować komforty.
Opublikowano
tak, trzeba komputerem uruchomić funkcje domykania. Ja mam auto z USA i np. miałem otwieranie z pilota a zamykania już nie. Musiałem sobie dokodować