Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od roku jestem posiadaczem X3 M40i , obecnie 30 tys km przebiegu. Radość z jazdy psuje mi dziwne buczenie z okolic silnika, które pojawia się cyklicznie. Zawsze, gdy auto jest rozgrzane. Na początku pojawiało się, gdy wracałem do domu i skręcałem w prawo na podjazd. Potem najczęściej gdy jechałem w korku na pierwszym biegu z kierownicą na wprost. Przy delikatnym ruchu kierownicy buczenie zanikało. Obecnie buczenie pojawia się nawet przy jeżdzie autostradą z prędkością autostradową. Niezależnie od prędkości zawsze ma podobne natężenie. Nie jest zależne od obrotów silnika, od włączonej lub wyłączonej klimatyzacji, czy też załaczonego holda na hamulcu. W serwisie po kilku dniach powiedzieli, że ani razu im to nie wystąpiło i nie wiedzą o co chodzi. Mam nagranie tego buczenia, jako dowód, co również nie pomogło. Podejrzewam układ wspomagania ale nie jestem fachowcem. Może ktoś z Was coś podpowie

Pozdrawiam klubowiczów

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego Powiedz czy Poradziłeś sobie z problemem Bo zauważyłem że u mnie w okolicy 1500 obrotów 2000 obrotów następuje właśnie takie buczenie jakby od silnika drży troszeczkę podłoga taki dziwny rezonans tak jakby skrzynia biegów silnik jakaś osłona termiczna coś takiego Tylko w tym zakresie obrotów jak już się obroty podniosą rezonans nie występuje.

Jakby mocowanie silnika poduszka, sam nie wiem 

Daj znać czy Doszedłeś Co było powodem ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy buczenie przerodziło się naprawdę w głośne wibracje i drganie auta mam to nagrane na filmiku tak jakby ktoś wiertarką udarową wiercił widać że jest to połączone z układem wspomagania bądź maglownice gdyż jeśli tylko ruszymy kierownicą od razu przestaję się wydobywać ten przeraźliwy dźwięk za kilka dni pewnie będą w serwisie zobaczę co z tym zrobią gdyż Auto jest na gwarancji.

Jeśli kiedyś ktoś miałby taki problem Zachęcam do pisania podeślę filmik jak to wygląda.

• 2 lata później...
Opublikowano
Czy już wiesz co to może być ??? U mnie dzieje się to samo i nikt nic nie może stwierdzić daj znać jeśli coś wiesz więcej na temat twojej usterki ( buczenie, rezonansu itp) dzięki