Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Bardzo proszę o pomoc w sprawie mojego auta bmw e90 2.0 d 177km n47.

Problem jest taki, że ostatnio zauważyłem, że jak dodaje minimalnie gazu ( jak silnik jest rozgrzany ) to obroty skaczą co 100 zamiast płynnie się zwiększać problem występuję przy ok 1500 - 1800 obrotów. Jak było zimniej miałem wrażenie, że auto tak się zachowywało również na zimnym. Niemniej jednak jak auto się rozgrzeje solidnie to przy ok 1500 obrotów zaczyna budą trzepać.

Powyżej 2000 obrotów problem jest prawie nieodczuwalny jednak jadąc w korku jest to bardzo irytujące. Zauważyłem, że problem następuję najczęściej przy ok 50/ 60 km/h. Mechanik sprawdził mi auto. 0 błędów. egr sprawdzony, przepływomierz też. nie ma żadnych błędów ( kolektor dolotowy wyczyściłem). Pomożecie ?

Dzięki wielkie.

Opublikowano

Jak będziesz miał okazje to podepnij iste na live data i zobacz czy podczas tego zachowania nie jest aktywna procedura wypalania DPF

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk