Skocz do zawartości

[Zakup][Benzyna] Jaki Silnik - 740i, 750i?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Po niecałych 3 latach przychodzi czas zmienić serię 5 na serię 7.

Chce kupić auto w benzynie, powiedzcie mi jaki silnik będzie się najlepiej spisywał?

Chce kupić polifta, najlepiej wersję L. Wstępnie myślałem nad wersją 740, nie mam jednak zielonego pojęcia o tych silnikach.

Będę wdzięczny za informację o kosztach serwisu i awaryjności- takie ogólne porównanie jaki silnik się najlepiej opłaca i jak bardzo będę miał przejebane, gdy coś w danym silniku *klęknie*.

Edytowane przez DamnWamn
Opublikowano
w wersji poliftowej o ile mi wiadomo wystepowaly tylko dwa wymienione przez ciebie motory 740 i 750 i oczywiscie v12 :wink: szukaj 750 ma wiecej mocy a pali prawie tyle samo najlepiej jak bys znalaz ze zrobionymi uszczelaniaczami i rurka :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
w wersji poliftowej o ile mi wiadomo wystepowaly tylko dwa wymienione przez ciebie motory 740 i 750 i oczywiscie v12 :wink: szukaj 750 ma wiecej mocy a pali prawie tyle samo najlepiej jak bys znalaz ze zrobionymi uszczelaniaczami i rurka :wink:

Racja! W takim razie wybór ogranicza się do 740 vs 750.

Czy te silniki różnią się czymś więcej oprócz wielkości cylindrów?

I o co chodzi z "rurkami" i uszczelniaczami? Zakładam, że to jakieś *boleści* tego silnika.

Opublikowano
tak uszczelniacze i rurka to bolaczki tego silnika choc ponoc rzadziej wystepuja jak w 4.4 :wink: te silniki to blizniacze konstrukcje o roznej pojemnosci ja osobiscie szukal bym 750 jest ich tez wiecej wiec prawdopodobienstwo trafienia dobrego wieksze jednak przy zakupie kieruj sie stanem i bezwypadkowoscia a nie pojemnoscia :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Głównie będę interesował sie stanem i wyposażeniem. Silnik będzie obojętny, bo oba daja radę. Choć wiadomo, że wiekszy jest lepszy. : )