Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema już od dłuższego czasu przeglądam fora na temat puknięcia podczas ruszania na 1 i R wyczytalem ze niby może to być trzepien kulisty i ze nie do końca wysprzegla bieg podczas naciśnięcia sprzęgła Uporał się ktoś z tym problemem ? Czy może cos innego jest winowajca ? Jeśli jest jakis spec ktory już to przerabiał prosiłbym o diagnozę po obejrzeniu tego nagrania
Opublikowano
To stukanie pukanie czy jak to nazwać występuje jedynie gdy na biegu nacisnę sprzęgło np podczas cofania 300m nacisnę sprzęgło żeby na luzie docofac to właśnie tak strzeli już od dawna mam ten problem ale gdy narzeczona czekała aż wycofam to regulowałem prędkość sprzęgłem to właśnie jest to dość słyszalne to pukanie wiec trzeba się za to zabrać dość porzadnie
Opublikowano

Nie mam takich doświadczeń z BMW ale jak miałem Passata to też mi coś podobnego zaczęło dziać i okazało się że to dwumasA. Sprawdź czy masz koło dwumasowe i pogadaj z mechanikiem o takiej ewentualności.

PS. Sprawdziłem i powinieneś mieć dwumasę i ja bym stawiał no to...

83ba45602a45.jpg
Opublikowano
Nie mam takich doświadczeń z BMW ale jak miałem Passata to też mi coś podobnego zaczęło dziać i okazało się że to dwumasA. Sprawdź czy masz koło dwumasowe i pogadaj z mechanikiem o takiej ewentualności.

PS. Sprawdziłem i powinieneś mieć dwumasę i ja bym stawiał no to...

Wątpię ze to dwumasa jak sprzęgło normalnie mi działa i podczas naciskania sprzęgła na luzie jest cisza , Znalazłem identyczny dźwięk na filmiku na amerykańskim forum i pozostaje mi podnieść cały tył odpalić silnik i patrzeć na tył obstawiam ze na pewno tuleje będą do wymiany a auto dopiero u mechanika będzie za 2 tyg napisze co zdziałam po wizycie