Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Właśnie stałem się nabywcą BMW X5 E70 3.0SI 272 km rok 2008. Wersja 7 osobowa. Chciałbym założyć instalacje gazową i tu pojawia się Moje pytanie. Czy jest możliwość montażu butli gazowej bez demontaż dodatkowych tylnych siedzeń? Widziałem że montują butle w miejscu akumulator a akumulator przenoszą do lewego schowka. Jaka wtedy jest pojemność butli? A czy ktoś może montował butle pod zawieszeniem. ? Znajomy miał Opla Zafirę 7 osób. Zamontował butle na zewnątrz do nadwozia tylko musiał przerobić układ wydechowy koszt 300 zl. Czy można tak zrobić w BMW a może ktoś tak przerabiał wydech ? Prosze o poradę .
Opublikowano
Byłem u jednego to zaproponował mi montaż butli 42 litry takiej okrągłej bezpośrednie za siedzeniami tymi z trzeciego rzędu. Butla miała być na wierzchu . Troche mi się to nie podoba.
Opublikowano

Ja mam tak przerobione jak na zdjęciu wyżej.

Jak chcesz przerabiać wszystko to nie kupuj dużego akumulatora bo się nie zmieści.

Opublikowano
Tylko że te akumulatory jak na zdjęciu są mało pojemnościowe bo max 70 amh, a potrzeba 95 amh bo taki mam zamontowany. I kosztują prawie 1500 zł. Ale znalazłem sposób. Trzeba przełożyć pod spód tą przetwornice i antenę w tym schowku i zrobić podstawę pod akumulator i spokojnie wejdzie akumulator normalny. I oczywiście po przedłużać przewody plus i minus. Jak to zrobię to wrzucę zdjęcie. A jaką masz włożoną butle od gazu 42 czy 50 litrów ? Nie wystaje ci ? Bo mi powiedział gazownik że będzie wystawał tylko elektrozawór z 10 cm i trzeba go zabudować.
Opublikowano

Nic mi nie wystaje, butla 42 litry. Ja mam w tym boczku wzmacniacz i moduł mulf i nie ma szans żeby zmieścić inny akumulator niż ten ze zdjęcia. Samochód na takim akumulatorze działa normalnie i nie ma żadnych problemów.

Jak będziesz to przerabiał to musisz przenieść głównego plusa który przechodzi przez podłogę blisko akumulatora.

Opublikowano

Za dużo tych "modyfikacji", w ogóle po co Ci gaz?

Jeśli chcesz zaoszczędzić na paliwie i dużo jeździsz to nie lepiej kupić diesla?

Opublikowano
Mam już w diesla pora na benzynę. A jak wydłużyłeś przewody plusa dołączałeś do tych cały nowy .To ile zrobisz na butli ? To zawór ci nie wystaje ? Zrobisz fotkę ?
Opublikowano
Udało mi się przenieść akumulator z całą elektryką do lewego boczku. Miejsce na butle zrobione. Mam zdjęcia jak wyszło ale nie wiem jak je wrzucić? Dla zainteresowanych mogę wysłać na prywatnego e mail.