Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy wczoraj na własne życzenie uszkodziłem sobie lusterko kierowcy.Cofając nie zauważyłem że byłem za blisko ściany i chlup wkład lusterka się potłukł i całe lusterko też na szczęscie ta nakładka w kolorze auta jest cała. I teraz pytanie.Znalałem na allegro pełno aucji o lusterko wsteczne i czy po lifcie było inne? Bo nigdzie nie mogę znaleśc interesującej mnie informacji.Pomyślałem też o doposażeniu w lusterka składane ale wyczytałem że tam muśi być rzezba jeśli chodzi o instalację.O ile panel od zamykania szyb bym sobie odpuścił gdyż zakodowałbym sobie by się składały i zamykały tylko na pilota. Ma ktoś doświadczenia ?????

P.S Zapomniałem dodać że mam E88 czyli kabriolet i nie wiem czy lusterko od e87 by pasowało...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pasowałyby. Od e87 są inne. Lusterka były albo małe albo te duże. Tu masz jak to wygląda

https://www.realoem.com/bmw/enUS/partgrp?id=UM71-EUR-04-2011-E88-BMW-120d&mg=51

Raczej cię rozczaruje, bo do czasu kiedy panelu nie zmieniłem na taki z auta z przyciskiem to nic mi w starym panelu nie działało. Zamykanie z pilota też nie. Dopiero po przełożeniu panelu wszystko ruszyło. Kombinowania nie ma dużo. Samo szkło możesz kupić z angola bo są identyczne, ale lusterka są już inne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co widze po numerach to musisz szukać z E81 E82 E88, one mają bezramkowe szyby. Tylno uważaj bo sprzedawcy sami nie wiedzą do czego mają lusterka. Z E9x oraz z E87 nie podejdą. No i jak masz wersje SHADOWLINE, czyli błyszczącą to taką musisz szukać, bo nie da się nic przełożyć bez ostrej rzeźby.
Opublikowano

A dziś się dowiedziałem że plastik od lusterka jest albo m pakiet albo normalny. Pojechałem odebrać lusterko i niestety platik który jest na szybie był matowy natomiast u mnie jest błyszczący. Nie ma problemu z przełożeniem ale troszkę roboty jest.Reasumując całe lusterko koszt 40 zł natomiast szkło 70...Ot taka niespodzianka

A widzisz mi sprzedający powiedział że to od wersji m pakiet

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie jest mpakiet tylko shadowline, czyli błyszczące wkonczenie. I tak jak pisałem bez męczarni tego nie przełożysz. Zwykłe lusterka kosztują grosze.
Opublikowano

Eeee meczarni to nie ma by przełożyć.Ot pare minut.

Ale dziękuję kolego za pomoc. Też wymyślają z shadowline

A i szukam wkładu lusterka u mnie w sklepie za zwykłe mi powiedzieli 80 zł...Na allegro widzę po 35 no 40...A od strony pasażera nie ma sensu kupować asferycznego...

https://allegro.pl/oferta/wklad-lusterka-bmw-1-e81-e82-e87-e88-3-e90-e91-grz-7757470096

Piszę do sprzedającego to cisza....