Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Sprawa wygląda tak.

Posiadam BMW e46 2004 1.8 116km

Przy ruszaniu dałem na 1 bieg i dałem pedal gazu w podłogę,podsloczyly obroty chciałem dac szybko na dwójkę i coś przyblokowalo skrzynie.Na początku pedal od sprzęgła był do góry mega twardy ze nie szlo nic zrobic więc dałem auto na dwójce zapalilem i wróciłem tak do domu.Teraz sprzęgło już chodzi normalnie ale jak dam sprzęgło i jakiś bieg to wbije to galką na dany bieg ale auto nie jedzie.Jeden mechanik woła 4kola że to dwumasa i sprzęgło drugi że nie ale każdy z nich musiałby dokładnie sprawdzić.Auto ladnie chodzi normalnie zapala.Co mówicie?czy ktoś tu może domyśla się co to jest?dziękuję i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Docisk szlak trafił, kup zestaw sprzęgła i do mechanika, dwumasa zapewne będzie w dobrym stanie, ten silnik prawie nie ma momentu obrotowego, więc ma tu niewiele roboty, jak nie chcesz mieć rozgrzebanego auta i czekać jakby jednak dwumasa miała duże luzy to kup ją osobno i jak nie będzie potrzebna to oddasz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dziękuję:) Tak dwumasa cała tak jak pisałeś:)

Jestem ciekaw ile wytrzymuje sprzęgło w bmw e46.

Mój ma 169tys przebiegu o ile nie był krecony.Ile a tym samochodzie wytrzymuje sprzęgło i dwumas ?km.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ktoś umie jeździć to spokojnie 300 tys. km a jak strzela ze sprzęgła i wyciska z niego więcej niż silnik może to i w 50 tysięcy można je wykończyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.