Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

2 miesiące temu odebrałem samochód od dealera. Zaproponowano mi opcję przedłużenia gwarancji (decyzja maks. do 90 dni od daty zakupu).

Z tego co widzę na stronie chodzi o BMW Repair Inclusive.

Czy ktoś korzystał? Warto?

Obecnie gwarancja standardowa na 2 lata oraz BMW Service Inclusive na 5 lat lub 100 000 km.

Chciałbym przedłużyć "gwarancję" o kolejne 2 lata za ok. 2300 PLN, ale chcę najpierw sprawdzić opinie.

Fragment ze strony:

"Przy zakupie pakietu naprawczego BMW Repair Inclusive Klient nabywa prawo do napraw usterek po po zakończeniu ustawowego okresu gwarancyjnego. Jeżeli w ramach okresu obowiązywania umowy lub określonego w umowie przebiegu konieczna będzie naprawa, to jej koszty zostaną pokryte.

Warunkiem uzyskania świadczeń w ramach pakietu naprawczego jest prawidłowa eksploatacja pojazdu oraz wykonywanie przeglądów, napraw i prac konserwacyjnych w autoryzowanej sieci dealerskiej zgodnie z zaleceniami producenta.

Pakiet ten oferowany jest w zależności od kraju na okres do 6 lat i przebieg do 200 000 km. Usługę BMW Repair Inclusive można łączyć ze wszystkimi pakietami BMW Service Inclusive, ale nie można jej wykupić oddzielnie.

Szczegóły dotyczące pakietu BRI mozna uzyskać w kazdym Autoryzowanym Serwisie BMW."

Z góry dziękuję za pomoc :D