Skocz do zawartości

Niedziałające comfort access.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio po numerze vin sprawdziłem, że moja e65 jest wyposażona w system comfort access natomiast nigdy on nie działał. Jedyną oznaką, że coś takiego jest to to, że gdy dotknę tylko i wyłącznie prawej tylnej klamki to zapalają się diody od regulacji fotela oraz auto wydaje taki dziwny pisk przez kilka sekund, lecz do tego nie potrzebuje nawet kluczyka w pobliżu. Następną rzeczą to gdy auto odpalam normalnie z kluczykiem, potem gaszę, wyjmuję kluczyk i chce jeszcze raz odpalić już bez kluczyka wtedy odpala, a za pierwszym razem nigdy. Wiecie co mogło paść? Moduł, klamki, anteny? Może ktoś miał z tym styczność? da radę to samemu naprawić czy konieczna wymiana klamek?
Opublikowano
Odpalić E65 bez kluczyka? Nigdy nie próbowałem. :)
Opublikowano
  • Autor
podobno działa, tak w ogóle to gdzie znajduję się moduł od Comfort Access? Myślę, żeby zacząć od niego.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam to u siebie i smiga aż miło działa prosto i na temat kluczyk w kieszeni ciągniesz za klamkę otwiera się auto (jesli nie działa niemasz tego) klamkę dociskasz auto zamyka się wsiadasz do auta kluczyk w kieszeni dajesz hamulec i start i auto chodzi jesli nie działa znaczy ze niema.