Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jakiś czas temu montowałem wydech m performance w swojej f30. Mam dziwny problem, bo wydech nie zachowuje sie tak jak powinien. Na trybie eco przy zejściu z obrotów jest tzw. pierdzenie. Na trybie comfort między 2-3k obrotów przy przyspieszaniu dźwięk jest głośny i wyczuwalny. Na trybie sport tłumik jest cichy i przy wyższych obrotach w ogóle go nie słychać. Przy zejściach z obrotów brak pierdzenia z trybu eco. Jestem po aktualizacji sterowników i nie wiem co z tym fantem zrobić, bo w bmw rozkładają ręce. Może ktoś się wypowiedzieć kto posiada taki tlumik lub wie jak problem rozwiązać?

Opublikowano

Nie jestem ekspertem, ale też przymierzam się do zmiany na tłumik m performance. Z tego co wyczytałem to przy wydechu jest klapa która się otwiera i zamyka w zależności od trybu jazdy. Z tego co piszesz brzmi jakbyś miał odwrotne ustawienie tej klapy

eco : cicho,

sport+: glosno+ pierdzenie :)

Filmik, który chyba to pokazuje poniżej

Jak nie straszny Ci angielski to jest też dużo postów jak wpiszesz "bmw f30 exhaust flap"

Daj znać co było jak uda Ci się rozwiązać problem.