Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chcę kupić BMW 520 z lat jak w temacie. Nie wiem jednak jak wyglądają ceny części i jak często trzeba je wymieniać w praktyce. Jak wygląda spalanie tego silnika i rdzewienie nadwozi tych aut.
Opublikowano

Pytanie wańka-wstańka.

Polecaj użycie szukajki (przy większej liczbie wyrazów z włączoną opcją "Szukaj wszystkich słów").

Przykładowy temat:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=2665&highlight=520i+kupno

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Więc panie moderator... peoszę o skasowanie tego tematu...

Zostawię, bo może ktoś coś jeszcze doda.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

wiec jezeli szukasz bmw w tych rocznikach to jezeli chodzi o eksploatacje to 88-90 z silnikami 12v

poniewaz czesci sa duzo tansze niz do 24v

oraz gdy chcesz zakaldac instalacje gazowa to wyniesie cie ona od 1500 do 2 tys zl

jezeli szukasz 520 12v to raczej nie polecam poniewaz 130 KM niezbyt poszalejesz

ale 525i 12v 170 KM jest juz nawet wystarczajaca i spalanie tez ma niskie z tego co wiem to mniej wiecej takie same co 520

co do blacharki tych aut wszystko zalezy od egzemplarza

ja mam rocznik 90 i ani skrawka rdzy na nim nie znajdziesz

wiec jezeli szukasz auta zadbanego to ja mam akurat takie do sprzednia

z czego w grudniu zeszlego roku przeprowadzilem w nim remont silnika na sume ponad 3 tys zl