Skocz do zawartości

BMW E46 330Ci odma wersja na zimne kraje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po zakupie 330Ci odezwała się odma - czyli wycie podczas jazdy. Nie mam pojęcia kiedy wcześniej była wymieniana więc zamierzam ją wymienić wraz z kompletem 4 rurek, oczywiście na ori koszt około 700 zł. Ostatnio znalazłem na allegro - https://allegro.pl/oferta/separator-odma-oryginal-bmw-m52-m54-e46-e39-7262030131 ori zestaw odmy wraz z rurkami w wersji na zimne kraje i tu pojawia się moje pytanie, czy ktoś zakładał taką odmę? ma to sens bytu? nie będzie w niczym przeszkadzało? zastanawiam się ponieważ jeżeli mogę zaoszczędzić ~400 zł to czemu nie. Będę wdzięczny za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście warto taką kupić, jedynie jest ciężej wymienić bez demontażu kolektora, ale jak zrzucasz to spokojnie, to lepsza i tańsza opcja.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Oczywiście warto taką kupić, jedynie jest ciężej wymienić bez demontażu kolektora, ale jak zrzucasz to spokojnie, to lepsza i tańsza opcja.

Dzięki kolego za odpowiedź, musiałem się upewnić czy warto kupić taką odmę. A tą otulinę ocieplającą w razie problemów z montażem ściągnę. Pozdrawiam