Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam taki problem z bmw e90, byly problemy z blokada kierownicy itp i mi to gosciu komputerowo ogarnial, okazalo sie jeszcze ze sfajcony ECU jest, zakupilem nowy i mial go sklonowac ale wyszlo tak ze pojechal na wakacje a ja zostalem z autem i bez komputerow (starego i nowego) oraz bez kluczykow, no ale mniejsza. Aktualny problem wyglada tak.

Auto stoi zamkniete, aku rozladowane, nie mam kluczykow i dodatkowo jest wyciagniety komputer. Teraz kwestia taka ze czasowo mi pasowaloby sie dostac do tego auta gdyz musialbym czekac praktycznie dwa miesiace (on wraca, ja jade itp. wiec dlugo czasu). A wiec mam mozliwosc kupic CAS i komputer z kluczykiem dosc niedrogo wiec z tego co wyczytalem to po przelozeniu takiego zestawu powinno teoretycznie odpalic nawet bez problemu. I chcialem spytac, czy:

1. Podwazajac drzwi i pociagajac za klamke jakims drutem od wewnatrz czy sie otworzy auto?

2. Czy uruchomi sie alarm? (aku jest rozladowany, ale wiem ze mimo to sie moze uruchomic natomiast nie ma komputera wlozonego jest wypiety wiec nie uruchomi sie(?)) Nie wiem czy jest alarm zaprogramowany w komputerze czy gdzies indziej

3. Czy probowal sie ktos przedostac do bagaznika w wersji gdzie siedzenia sie nie rozkladaja? Tzn. czy po odkreceniu srub pod kanapa przy dole da rade ja jakas wygiac zeby sie wsliznac w polowie do bagaznika?

Auto to bmw e90 163km 2007 mpak

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Nie ma szans dostać się do auta podważając drzwi czy ciągnąć za klamkę od środka. Wywalenie szyby tez zbytnio nie pomoże. Ogólnie rzecz biorąc bez cas chyba w ogóle w sposób elektroniczny nie otworzysz zamka. Zostaje otwarcie przez zamek mechanicznie. Jednymi opcja to rozwalić bębenek wywalić go całkowicie i jakimś śrubokrętem przekręcić mechanizm zamka

a6b03f3ca0f82929e741869cee2cbbf2.jpg

Za bębenkiem jest taki mechanizm gdy go wydłubiesz w jego miejsce wejdzie śrubokręt wtedy powinieneś normalnie odryglować zamek kierowcy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Poszukaj fachowca od otwierania zamków, jak zatrzasnąłem sobie auto to otworzył bez śladu, nie mówię tu o jakichkolwiek naciąganiach drzwi czy innych rzeźnickich metodach po prostu wytrychem w kilka minut otworzył zamek